Nasıl Çalışıyoruz? Adım Adım Ev Boyama
Ev Boyarken Nasıl Çalışıyoruz, Hangi Aşamaları Yapıyoruz. Nasıl Önlem Alıyoruz. ADIM ADIM EV BOYAMA ÇALIŞMASI
Bizim Ankara’da Ev Boyama Hizmetin’de Öne çıkaran, Müşterilerimizin Memnuniyetini kazanan, Kazanmayı amaçlayan Çalışma Prensibimiz Vardır.
Ev Boyama İşlemi Yaparken Sadece Evin rengini değiştirmek olarak işe başlamıyoruz. Evinizi Boyarken aynı zamanda, bir yaşam alanına müdahale ettiğimizi, o Yaşam alanının daha da güzeleşmesi sini amaçlıyoruz. Yaşam alanında kalanların nasıl bir alan istediklerini onlarla beraber analiz edip kusursuza yakın bir işçilik çıkarma amacındayız. İşlemin her noktasında Ev sahipleri ile Müzakere ederek en iyisini iki tarafında içine sinecek şekilde yapmayı amaçlıyoruz.
1-) KEŞİF
Bir işe başlarken en önemli adım o işin nasıl yapılacağı nasıl başlanacağını ve neler yapılacağını bilmektir. Herhangi bir aksilikle bir sürprizle karşılaşmamak için keşif olmazsa olmazdır.
Keşifle Duvarlar ve tavanların durumu, Duvar çatlakları, Duvar çizikleri duvar renkleri gibi durumları gözlemlemek gerekir.
2-) MALZEME SEÇİMİ
Ev Boyatmaya Karar verildiği an en önemli aşamalardan biri kesinlikle Malzeme Seçimidir.
Keşif yapıldığında Evin Durumuna göre belirlenen malzemeler ev sahibine anlatılarak onayıyla hazırlanır.
Malzeme Seçiminde En önemli konu boyanın kalitesi, dokusu ve görünüşüdür.
Plastik, Yağlı boya, Su bazlı silikon gibi kalite, mat, yarımat, parlak gibi görünümler tercih edilebilir.
3-)RENK SEÇİMİ
Kısmen malzeme seçimi içinde olması gereken bir adım olması gerekirken tek başına bir adımdan oluşuyor, her zaman müşterilerimize dediğimiz gibi “Renk seçiminde acele etmeyin, iyi düşünün kararınızı tek seferde verin” çünkü yapılan bir rengi değiştirmek 2. Defa bir çalışma extra zaman kaybı demektir. Sürekli ev Boyatmakla uğraşmayacağınız ve boyatığınız evinizin içinize sinmesi gerektiğini bilmiyoruz.
Bu Aşamada Boya kataloglarından destek almanızda fayda var
4-)KORUMA VE MASKELEME
Bu Aşamada artık kontrol bize geçiyor. Büyük bir titizlikle başladığımız bu aşamada;
- Eşyalar varsa eşyalarını dikkatlice topluyoruz. Eşyaları Duvarlardan mümkün oldukça uzaklaştırıyoruz.
- Topladığımız eşyaların üzerini Hışır Örtü ile kapatıyoruz.
- Süpürgelikleri dikkatlice ve titizlikle boşluk kalmayacak ve duvara taşmayacak şekilde maskeleme bandı ile bantlıyoruz.
- Parke ve zeminleri açık kalmayacak şekilde yine hışır Örtü ile kapatıyoruz.
- Bütün Eşyaları, Zeminleri Korumaya aldığımıza Emin oluyoruz.
5-) TAVAN BOYAMA VE RÜTÜŞLAR ASTAR
Duvar Boyasına Geçmeden önce Tavanları boyama işlemine geçiyoruz, Tavanlar yapılırken oluşabilecek boya dökülmelerinde duvarları korumak için ilk olarak tavanları boyamamız gerekir.
Tavan boyamasından sonra veya eş zamanlı olarak Duvarlarda ki Çatlak, çivi delikleri vb tadilatlar saten alçı ile yapılmalı.
Eğer koyu renkten açık renge dönüşecek ise duvarlara astar uygulaması yapılmalıdır. Astar uygulaması yapıldıktan 1 gün sonra boya işlemine geçilmelidir.
Yine Boya işlemine geçmeden önce Yapılan rütüşlar zımparalanıp düzgünleştirilmeli.
6-) DUVAR BOYAMA
1. Kat için Hazır olan Duvarları önce kestirme yapılıp ardından rulo ile komple boyama şeklinde arka arkaya, araya fazla zaman girmeden boyama işlemine geçilmeli. Komple 1. Kat boya bitirilip yine rütüş var ise gerekli yerlere ufak rütüşlar yapılmalı. Rütüşların kuruduğu belli olduktan sonra Rütüşlar zımparalanıp, sadece rütüş olan yerlere 1 kat boya vurulmalı. Bu işlem bittikten sonra 2. Kat boya için hazırız
İlk kat boyanın kırılmasından emin olduktan sonra 2.kat boya için yine kestirmeler önceden yapılıp ardından rulo ile boyama yapılarak boyayı ilk katta göre daha fazla tarayarak işlemi bitiriyoruz.
7-) KONTROL VE TOPLAMA
Ev Boyama İşleminin Son Adımı olan kontrol ve Toplama ile ilk olarak Kuruyan Yerlerden başlayarak eksik kalan yerler varsa üstünden geçilir.
Daha sonra Süpürgeliklerdeki bantlardan başlayarak sökülmeye başlanır, eşyaların üstü açılır yerdeki hışır Örtüler toplanır. Bu işlem oda oda yapılarak iş bitirilir.
Bir yanıt yazın