Evinizi Boyatırken Bilmeniz Gereken 10 Şey.

images 5 Ergün Dekorasyon

Evinizi Boyatırken Bilmeniz Gereken 10 Şey.

Bu yazımızda evini boyatacak, boyatma hayali olanlar için Evinizi Boyatırken Bilmeniz Gereken 10 Şeyi detaylıca anlatacağız, evinizi Boyatırken bir profesyonel gibi hissedebilirsiniz. İşte profesyonel Ustalarımızdan Evinizi Boyatırken Bilmeniz Gereken 10 Şey.

Evinizi ya da iş yerinizi boya badana yaptırırken size vereceğimiz bu 10 ipucu aklınızda bulunsun. Eğer badana boya uygulamaları ile ilgili merak ettiğiniz başka konular varsa diğer yazılarımızda göz atabilirsiniz. Boya badana ve boyalarla ilgili tüm sorularınızı bize yorum bölümünde yazabilir ya da bizi arayarak da sorabilirsiniz. 0536 580 33 91

 

Farklı boya tipleri farklı sonuçlar doğurur

Badana boya uygulamasına başlamadan önce duvardaki aksesuarları ve elektrik prizlerini hesaba katmalısınız. İpek mat boyalar ve tam parlak boya daha dayanıklıdır ve de temizlenmesi silinmesi daha kolaydır. Ancak evinizin duvarları çok pürüzlü bir yüzeye sahipse ipek mat boyalar bu pürüzleri daha da belirgin gösterir ve açığa çıkarır.

Mat görünümlü boyalar duvar yüzeyindeki pürüzleri çok daha iyi saklar fakat silinme özelliği yoktur mat boyaların. Ve parlak boyalar kadar da dayanıklı değildir. Yarı mat boya türleri bu durumda sizin için daha avantajlı olabilir. Hem duvardaki hataları kapatır hem de silinme özelliği sayesinde leke tutmaz.

 

Renk tonu seçerken nelere dikkat etmelisiniz

Koyu rengin üzerine boya yapıyorsak nasıl bir yol izlemeliyiz. Boya renginiz evinize derinlik ve de belirli bir doku katar. Eşyalarınızla uyumlu renkleri kullanmak evinizde bir bütünlük sağlar ve güzel uyumlu sımsıkı bir mekana çevirir evinizi. Eğer evinizin boya rengini beğenmiyorsanız kesinlikle beğendiğiniz renge boyatın. Boya firmalarının Gör&Boya uygulamalarını kullanarak boya yaptırmadan duvarda renklerin nasıl durduğunu görebilirsiniz.

 

Küçük numuneler deneyin, hayal kırıklığı yaşamayın

Boya kataloğuna bakarak tercih ettiğiniz duvar boya renginin duvarlarınızda nasıl bir görünüm kazanacağını bilmeniz epey zor olabilir. Özellikle renk konusunda çok kararsız biri iseniz evinizin boyasının tamamını almadan önce orijinal boyalı renk kartlarından yararlanmanız akıllıca olabilir.

Günümüzde hemen hemen tüm boya üreticisi firmalar artık 0,75,lik ambalajlarda boya üretiyorlar. Bu küçük ambalajlı boyalardan numune yaptırarak evinizin duvarında renklerin nasıl durduğunu canlı olarak görebilirsiniz. Hoşunuza gitmeyecek bir renkle yıllar geçirmektense çok cüzi rakamlara bu numune boyalardan alıp deneyerek size hitap eden renkleri seçebilirsiniz.

 

 

Evinizin Metre karesi haricinde başka faktörleri de göz önüne alın

Malzemeleri almaya gitmeden önce boya yapacağınız odanın kaç metre kare olduğunu bilmeniz gereklidir. Ayrıca odanın büyüklüğü haricinde ihtiyaç olan boya miktarını belirlemek için daha başka faktörleri da bilmeniz gerekmektedir. Boya uygulaması yapacağınız duvarların yüzeyinin ne durumda olduğunu göz önünde bulundurun, Duvar yüzeyi tamir veya astar boya sürülmesi gerekebilir. Eğer astar boya yapacaksanız onu da hesabın içine katmalısınız. Tüm bu saydığımız unsurlar satın alacağınız duvar boyasının miktarını etkileyen faktörlerdir.

 

Hazırlık aşaması için hazır olun

Badana boya uygulamasında zamanın yüzde 60 hazırlık aşaması için harcanır. Bilinenin aksine duvar boyaları yüzeydeki pürüzleri gidermez. Badana yapacağınız duvarları önce temizleyin ve tamir gereken bölümleri onarın mümkün olduğunca yüzeyde düz ve pürüzsüz bir zemin haline getirdiğinizden emin olun. Kesinlikle boyadan önce duvar yüzeyinde hiç toz kalmayacak bir şekilde temizleyin. Eğer boyanın altında herhangi bir toz kalırsa süreceğiniz yeni boya belirli bir zaman sonra kavlamaya ve soyulup dökülmeye başlayacaktır.

 

Astar boya yapılmasının haklı bir sebebi var

Astar boya kullanılan yüzeylere boya daha iyi tutunduğu için daha sağlam olur. Ayrıca soyulma dökülme gibi sorunları ortadan kaldırır. Kaliteli bir boya badana uygulamasının olmazsa olmazı astar boyadır. Duvar yüzeyine nüfuz ederek yüzeyin aderansını artırır ve yeni yapılan boyanın duvara daha sağlam tutunması için zemin hazırlar.

Eğer önceden duvar yüzeyine alçı tamiri yaptıysanız mutlaka astar kullanmanız gereklidir. Astar kullanılmadığı taktirde dolgu yaptığınız yerler belirgin bir şekilde farklı gözükecektir. Duvarlarınızın bir bütün olarak görünmesi için tamir yerleri ve diğer tüm duvar yüzeyine astar uygulaması yapmalısınız.

 

Duvar ve Tavan Köşelerine Dikkat

Rulo ile boyamaya başlamadan önce daima boya fırçası ile tavan diplerini ve duvar köşelerini boyayın. Kestirme Nasıl Yapılır Fırça ile kapı, pencere, süpürgelik, priz, petek, ve tavan dipleri duvar köşeleri kestirme yapılır. Fırçadan sonra rulo ile geri kalan bölümlere boya sürülür böylelikle fırça darbelerini rulo yok eder. Bu şekilde uygulama yapılırsa daha pürüzsüz ve duvarda fırça izi kalmadan mükemmel bir sonuç elde edilir.

Evinizi Boyatırken Bilmeniz Gereken 10 Şey.

Rulolar duvara boya harici başka maddeler de bırakabilir

Boya sürmeye başlamadan önce kağıt bant kullanarak rulodaki dökülen iplik parçalarını temizleyin. Aksi halde boya ile birlikte bu iplerde duvar yüzeyine yapışarak kalacaktır. Ayrıca ruloyu kullanmadan önce yıkayın ve silkeleyerek kurulayın çok hafif nemli olarak kullanın.

 

 

Rulo ile Boyama Nasıl Yapılır

Daha rahat bir boyama deneyimi için kesinlikle uzatmalı boya sırığı kullanmalısınız. Hem zamandan tasarruf sağlayacak hem de daha az çaba harcayarak daha fazla iş yapacaksınız. Uzatma sırığı sayesinde merdivene inip çıkmak zorunda kalmayacaksınız. Ayrıca duvarı daha geniş bir açıdan görerek daha iyi tarama şansınız olacak. Uzatma çubuğunun size kazandırdığı avantajları görünce verdiğiniz paraya değeceğini göreceksiniz.

 

Boyanızı Kullanmadan Önce Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Bilgisayarda yapılan boyalarda bazen renk farklılıkları çıkabiliyor. Aynı duvar yüzeyinde farklı renk gölgeleri görmek hiçbirimizin hoşuna gitmez. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için tüm boyanızı büyük bir kovaya dökün ve karıştırıcı yardımı işe iyice karıştırın karıştırıcınız yoksa bir tahta parçası ile homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Boyayı kullanmadan güzelce karıştırmanız evinizin duvarlarının tamamında aynı rengi yakalayacağınızı garanti eder.

Daire Boyama Maliyeti Hesaplama

Ev rengi seçimi: Evinizin her odası için duvar renkleri seçme rehberi

Tv Ünitesi Fikirleri , Alçıpan Tv ünitesi modelleri

Evinizi Boyatırken Bilmeniz Gereken 10 Şey

yorumlar

Henüz hiç yorum yok

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir