Kendin Yap

Blogumuzda Profesyonel İpuçları okuyun

Kullanışlı bir araç seçimi, tipik malzeme ve sarf malzemeleri ve bazı ev onarım bilgileri veya deneyimleri ile bir ev sahibi veya tamirci, çok sayıda kendin yap ev onarımını gerçekleştirebilmeli ve özel dikkat gerektirenleri belirleyebilmelidir. diğerleri.
Boya ustası, Ankara boyacı ustası, Ankara'nın En iyi Boya Ustaları için özel bilgiler,

Kategoriler:

duvar kagidi sokumu Ergün Dekorasyon

Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür – Duvar Kağıdı Sökme Yöntemleri

Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür – Duvar Kağıdı Sökme Yöntemleri

Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür – Duvar kağıdı sökme işlemleri oldukça zahmetli ve çok zaman alan bir işlemdir. Ama her işin olduğu gibi duvar kağıdı çıkarmanın da püf noktaları vardır. Bu yazımda kağıt çıkarmak ile ilgili size faydalı olacağını düşündüğüm bilgileri paylaşacağım sizlerle. Bu makalenin sonuna geldiğinizde birer profesyonel usta kadar duvar kağıdı sökme konusunda bilgi sahibi olacaksınız. Hazırsanız duvar kağıdı nasıl sökülür başlayalım. Ev veya ofisiniz deki eski yıpranmış ya da beğenmediğiniz dekoratif duvar kağıtlarını sökmek için ihtiyacınız olacak bazı malzemeler olacaktır. İlk olarak bu malzemeleri listeleyip tedarik etmeniz gerekmektedir. Sizin için bir malzeme listesi hazırladım bu listeden yararlanabilirsiniz.

Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür – Malzeme Listesi

  • Spatula
  • Maket Bıçağı
  • Temizlik Bezi
  • Boş Kova
  • Oto Fırçası
  • Zımpara
  • Sirke veya Çamaşır Sodası

Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür – Malzemeleri tedarik ettikten ve hazırladıktan sonra ilk olarak işlemleri yapacağınız alanı uygulamaya uygun hale getirmelisiniz. Bu eşyalarınızın ve zeminin zarar görmemesi için gereklidir. Bu işlemi eşyalarınızı boş bir alana toplayarak ve üzerlerini bir naylon branda ile kapatarak sağlayabilirsiniz. Ayrıca zeminin yani parkelerinizin de zarar görmemesi için de yerleri mavi naylon branda ile kapatmalısınız. Ön hazırlıklar bittikten sonra gelelim Duvar kağıdı nasıl sökülür ilk olarak temiz bir boş kovaya ılık su doldurun. Öncelikle bir deneme yapın bakın duvar kağıdı kolay mı zor mu sökülüyor.

Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür – Sökme işlemine maket bıçağı ile kağıdın bir ucunu kesin ve kağıdın üst tabakası olan parlak bölümünü sökmeye çalışın. Büyük olasılıkla kolay bir şekilde çıkacaktır. Bu parlak üst tabakayı söktükten sonra geride kalan kısımları bu kadar kolay sökülmez onun için bazı farklı uygulamalar yapmanız gerekiyor. İlk olarak boş kovaya döktüğünüz ılık suyun içine sirke veya çamaşır sodası ekleyin ve karıştırın. Bu işlemleri yaparken mutlaka maske gözlük ve eldiven kullanın.

Hazırladığınız suyu oto fırçası ile duvara sürün ve 5-10 dakika bekleyin daha sonra spatula yardımı ile duvar yüzeyinden raspa yaparak çıkarabilirsiniz. Sökülmeyen bölümleri ise tekrar ıslatın ve 5-10 dakika sonra tekrar aynı işlemi uygulayın bu işlemleri duvar yüzeyinde kağıt kalmayıncaya kadar tekrarlayın. Son olarak duvar yüzeyinde kalan ufak tefek kağıt kalıntılarını ise kalın bir zımpara ile çıkartabilirsiniz. Ayrıca duvar kağıdının yapışkanlarını ise duvarı ıslattıktan sonra kurumadan bir havlu ile tüm yüzeyi silerek temizleyebilirsiniz. Kafanıza takılan farklı sorular olursa bize yazabilir yorum olarak atabilir veya arayarak da sorabilirsiniz.

Biz Kimiz

Yeşil Dekor olarak Hızlı, Güvenilir, Profesyonel ve Kaliteli Hizmetler Sunmaktayız. Yeşil Dekor işinin Ehli ve Uzmanı Ustalar ile çalışarak, Müşteri Memnuniyetini en üst seviyede tutmak için büyük gayret gösteriyoruz. Sizde sıra dışı bambaşka yüksek kaliteli bir Dekorasyon hizmeti almak istiyorsanız. Bizimle İletişime geçerek daha Modern daha Trend ve daha Şık Duvarlara sahip olabilirsiniz. Hızlı iletişim hattı 0532 574 86 01

Ergün Dekorasyon ile Mutlu ve Huzurlu Evler

Huzurlu ve mutlu bir eve yada ofise kavuşmanı en kısa yolu. Modern Şık Trend ve Güzel Duvarlara sahip olmaktan geçiyor. Bunun farkında ve bilincinde bir Dekor Firması olarak. Size Huzur ve Mutluluk veren Evleri ve Ofisleri Renklendirmek amacı ile tüm gayemizle çalışıyoruz. Yeşil Dekor olarak O Huzurlu ve Mutlu Eviniz için yalnızca bir telefon kadar uzağınızdayız.

Ergün dekorasyon Profesyonel Dekorasyon ve Tasarım Uzmanı

Başlıca Hizmetlerimiz: Boya Badana, Dekoratif Boya, Efekt Boya, Sedef Boya, Brüt Beton Görünümlü Sıva, Dekoratif Pamuk Duvar Kaplama, Duvar Kağıdı, Alçı Boya , Özel Fonksiyonel Boyalar, Su Yalıtımı, Ses Yalıtımı, İç & Dış Cephe Isı Yalıtımı, Mantolama, Uygulamaları Hizmeti Sunmaktayız. Hızlı, Güvenilir, Profesyonel, İşinin Uzmanıergundekorasyon.com Hızlı İletişim 0536 580 33 91 İşinizi Şansa Bırakmayın Uzmanına Yaptırın .

ahsap dolap boyama Ergün Dekorasyon

Ahşap Dolap Nasıl Boyanır – Ahşap Dolap Boyama Teknikleri

Ahşap Dolap Nasıl Boyanır – Ahşap Dolap Boyama Teknikleri

Ahşap dolap nasıl boyanır ahşap dolaplar banyoda, mutfakta, ya da yatak odalarında kullanılabilirler. Evin dekoruna uyum sağlaması için odanın dekorasyonuna uygun olan renge boyanmalıdır. Ahşap dolap yüzeyleri istenilen renk tonunda boyana bilme imkanı vardır bu sebeple dolaplarınızı dilediğiniz renk tonunda boyayabilirsiniz. Ahşap dolap boyama işlemlerine öncelikle ön hazırlık yaparak başlanmalıdır. Ön hazırlıklar malzeme listesi oluşturma ve malzemeleri tedarik etmekle başlanılır. Ahşap dolap boyama uygulamasında ihtiyaç olacak malzeme listesini biz sizin için hazırladık.

Ahşap Dolap Nasıl Boyanır – Malzeme Listesi

  • Ahşap Boyası
  • Koruyucu Astar Boya
  • Rulo ve Kestirme Fırçası
  • Ahşap Macunu
  • Spatula ve Alçı Küreği
  • Naylon Branda ve Maskeleme Bandı
  • Zımpara ve Toz Fırçası, Temizlik Bezi
  • Toz Maskesi ve İş Eldiveni

Ahşap dolap boyama işlemlerine dolabı boyarken etrafın batmaması için naylon branda ile yerleri kapatılmalı ve uçlarını maskeleme bandı ile bantlanmalıdır. Daha sonra dolap üzerindeki aksesuarlar çıkartılmalıdır ve sabit olan aksesuarlar maskeleme bandı ile bantlanmalıdır. Ön hazırlıklar tamamlandıktan sonra uygulamaya geçilebilir.

Ahşap Dolap Nasıl Boyanır – Yüzey Hazırlığı

Uygulamaya dolap bir bezle silinerek başlanmalı dolap yüzeyindeki kir ve tozlar nemli bezle temizlenmelidir. Daha sonra uygulamaya öncelikle dolabı zımparalayarak devam edilmelidir. Zımpara uygulamasında 100 numara zımpara tercih edilebilir. Zımpara uygulaması tamamlandıktan sonra dolabın hasarlı olan bölümleri onarılmalıdır. Bunun için ahşap macunu kullanılmalı ve spatula yardımı ile dolap yüzeyinin bozuk olan yerlerine çekilmelidir. Yüzeyin onarım işlemleri tamamlandıktan sonra kuruması için beklenmeli ve kuruduktan sonra dolap yüzeyi pürüzsüz bir hale gelinceye kadar zımpara yapılmalıdır. Yüzey hazırlığında son kontroller yapılmalı ve koruyucu astar boya uygulamasına başlanmalıdır.

Ahşap Dolap Nasıl Boyanır – Astar ve Son kat Boya Uygulaması

Astar boya uygulaması tek kat olarak dolap yüzeyine uygulanmalıdır. Uygulama boya fırçası ve rulo yardımı ile uygulanmalıdır. Yüzeyde boya akıntıları oluşmaması için uygulanan astar boya iyi taranmalıdır. Astar işlemi tamamlandıktan ve kuruduktan sonra dolap ince bir zımpara yapılmalı ve tozu alınıp son kat boyamaya geçilmelidir. Son kat boyası 2 kat boyama işleminden oluşur. Önce birinci kat boyası uygulanır ve birinci kat boya kuruduktan sonra ikinci kat boya uygulanır. Son olarak dayanıklılığı artırmak için ahşap vernik yapılır ve uygulama tamamlanır.

Ahşap Dolap Uygulaması iki yöntemle boyanabilir
  1. Rulo ve boya fırçası Kullanılarak boyama yöntemi ile boyanır
  2. Boya tabancası Kullanılarak püskürtme yöntemi ile boyanır

Hızlı İletişim 0536 580 33 91 İşinizi Şansa Bırakmayın Uzmanına Yaptırın ergundekorasyon.com

images 6 Ergün Dekorasyon

Önceden Boyanmış Duvarlara alçı Çekilir mi? Eski Dairelere Alçı Çekme

Eski Boyalı Duvarlara Alçı Nasıl Yapılır 

 Önceden Boyanmış Duvarlara Alçı Nasıl Yapılır, Eski Dairelere Alçı Nasıl çekilir, Eski Dairelere Alçı Çekme avantajı varmı.

Eski bir eviniz varsa, evinizin Havasını değiştirmek istiyorsanız veya yeni bir ev Aldınız ve eviniz çok eski ise evinize komple alçı yaptırmak mantıklı bir fikir olabilir. Eski boyalı duvar yüzeylerinde eski boyalar olduğu için direk olarak alçı uygulaması yapılamaz. Boyalı duvara alçı uygulayabilmek için bazı yapılması gereken işlemler vardır.

Bu işlemleri nasıl yapılacağını ve hangi adımları izlemeniz gerektiğini size yazımızda bahsedeceğiz.

İlk Aşama: Duvarları Tırtıklamak.

Öncelikle duvar yüzeyini uygulamaya hazır hale getirmek için ıspatula, çekiç, ve darbeli matkap yardımı ile tırtıklayarak duvar yüzeyinde gözenekler açılmalıdır.

Bu işlem eğer yapılmazsa direk olarak boyanın üzerine alçı çekilirse çok kısa bir süre sonra duvar kabarmaya dökülmeye başlayacaktır.  Bu işlemi yapmanın amacı yüzeye uygulanan alçının daha iyi tutunmasını sağlamaktır. Kazıma işlemi tamamlandıktan sonra duvarların tozu iyice alınır hafif ıslatarak tozu almak daha faydalı olabilir. İlk işlemler tamamlandıktan sonra ikinci işleme geçilebilinir.

images 3 1 Ergün Dekorasyon 

Brüt beton astarı uygulanmış duvar

İkinci Aşama :Duvar Yüzeyine Brüt Beton Astarı Uygulanması

Eski boyalı Duvarlara Alçı Nasıl Yapılır yazımızda ki İkinci işlem ise tüm alçı uygulanacak yüzeylere brüt beton astarı uygulanmasıdır. Brüt beton astarı, parlak yüzeylere uygulandığı zaman kum taneleri gibi tırtıklar bırakarak parlak zemine, boya üstüne fayans üstüne yapılan alçının zemine tutunmasını sağlar.. Eski ve boyalı yüzeylerde mutlaka yapılmalıdır. Brüt beton astarı uygulanmadan direk olarak alçı uygulanırsa duvar zeminine alçı eski boyalardan dolayı yüzeye iyi yapışamaz ve tutunamaz bu sebeple ileride kabarmalar ve dökülmeler meydana gelir. Birinci ve ikinci işlemler yapılmadan bir sonraki işleme kesinlikle geçilmemelidir.https://www.high-endrolex.com/44

Brüt Beton Astarı Nasıl Ayarlanır ve Uygulanır

Brüt beton astarını uygulaya bilmek için ihtiyaç olan malzemeler.

  1. Bir Adet Büyük Boş Kova
  2. Bir Adet Küçük Boş Kova
  3. Bir Adet 20,lik Rulo
  4. Bir Adet 3,No Kestirme Fırçası
  5. Bir Adet Boya Sırığı
  6. Bir Adet Maket Bıçağı
  7. Yerler Uygun Değilse, Yerler İçin Koruma Brandası
  8. Yerler İçin Maskeleme Bandı
  9. Yeteri Miktarda Brüt Beton Astarı

İşe ilk olarak yerleri koruma brandası ile kaplamakla başlanmalıdır. Eski boyalı Duvarlara Alçı Nasıl Yapılır Tüm zemin açık kalmayacak bir şekilde naylon branda ile kaplanmalıdır. Naylon branda zemin ölçülerine uygun bir şekilde kesilmeli ve tüm zemine serildikten sonra uçları maskeleme bandı ile bantlanmalıdır. Astar uygulanacak mekanda Klima, Petek, ve duvarda sabit aksesuar var ise bunlarda kaplanarak koruma altına alınmalıdır. Astar uygulaması esnasında batmaması için Kapı ve Pvc pervazları da maskeleme bandı ile kaplanmalıdır. Mekan uygulamaya uygun hale getirildikten sonra artık uygulamaya başlanmalıdır.

Brüt Beton Astarı Nasıl İnceltilir ve Uygulanır

Brüt beton astarı aldığınız markanın inceltme oranına göre su ile inceltilir. Su katılan brüt beton astarı homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Karıştırma işlemi tamamlandıktan astar yüzeye dış cephe rulosu ile TEK kat uygulanır. Uygulama sırasında brüt beton astarı belirli arlıklarla karıştırılmalıdır. Uygulama tamamlandıktan sonra bir sonraki işleme geçmeden astarın kuruması için bir süre ara verilmelidir. Sonra ise üçüncü işleme başlanmalı üçüncü işlem ise duvar yüzeyini çatlamalara karşı daha dayanıklı hele getirmek için File Uygulamasıdır. Eski boyalı Duvarlara Alçı Nasıl Yapılır yazımızda diğer aşamaya geçiyoruz

images 4 94 Ergün Dekorasyon

Üçüncü aşama: File Duvara Nasıl Uygulanır ?

Bu aşama pek tercih edilen bir uygulama olmasada Eski boyalı Duvarlara Alçı Nasıl Yapılır yazımızda öneriyoruz. File duvara en sağlam kalekim ile uygulanır ama sıva alçı ile de uygulama yapıla bilinir. Duvar yüzeyine çekilen sıva harcının üzerine uygun ölçülere göre file kesilir ve harcın üzerine ıspatula ve çelik mala yardımı ile yapıştırılır. Filenin üzeri file gözükmeyecek şekilde sıva harcı uygulanır. File bir birinin üzerine 10-15 santim geçecek şekilde uygulanır ve file uygulaması tek kat uygulanır. File duvar yüzeyinde koruma kalkanı görevi yapar ve duvarda oluşabilecek çatlamaları ve kabarmaları büyük ölçüde engeller. File uygulanmaya duvarlar çok çabuk çatlama yaparlar onun için file uygulaması duvar için zorunlu bir ihtiyaçtır. File işlemi bittikten sonra artık alçı uygulamasına geçilebilinir.

Dördüncü aşama: Köşebent Takılması

Eski Boyalı Duvarlara Alçı Çekme işlemi yaparken duvarları alçıya hazırlarken mutlaka duvar köşelerine kolon köşelerine xi, pencere ve kapı köşelerine Köşebent takılmalıdır. Köşebent kölelerin daha düzgün olmasını sağlar, Köşebent takarken, köşelere her iki taraftan alçı sürülür alçı kalınlığı min 2 cm olmalıdır. Köşeye alçı sürüldükten sonra köşebenti alçının üzerine hafifçe konur, terazili mastara yardımıyla hafifçe bastırarak teraziye ve mastara getirilmesi sağlanır.

images 5 Ergün Dekorasyon

Son Aşama :Alçı Nasıl Yapılır ?

Alçı nasıl yapılır, boş bir kovaya yarısına dolacak şekilde su doldurulur. Yarım su dolu olan kovanın içine su gözükmeyecek şekilde alçı dökülür. Alçının dinlenmesi için 3-4 dakika bekletilir ve sonra alçı mikseri yada bir tahta parçası yardımı ile karıştırılır. Karıştırma işlemi tamamlanan alçı uygulamaya artık hazırdır. Alçı küreyi ve alçı malası yardımı ile yüzeye uygulanır. Alçı yüzeye bağlı olarak standart olarak 3 kat uygulanır. Birinci kat kaba alçı olarak bilinen Sıva Alçısı yamuk olan duvarları düzeltmesi ve köşelerin düzeltilmesi için uygulanır , İkinci kat alçı ise Sıva ve Saten karışımı alçılarını karıştırılıp saten alçıya hazır edilmesi için uygulanır burda kullanılan sıva açısının 4/1 kadar saten alçı eklenir , Üçüncü kat ise sadece Saten Alçı uygulanır, Saten Alçı son aşamadır ve oldukça düzgün ve parlak olması gerekmektedir,Saten Alçı yapılırken duvar dipleri sünger ile düzgünleştirilmelidir.

Özet: Bu yazımızda Önceden Boyanmış Duvarlara alçı Çekilir mi? Eski Dairelere Alçı Çekme ve Alçı Nasıl Yapılır gibi konulara değindik.